test 1

Την παραίτησή του από όλα τα όργανα του Κινήματος και από την ιδιότητα του μέλους ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαρτήτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω.

Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μια άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος.

Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και στις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και του ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου είναι για καλό και πάνω απ’ όλα πεντακάθαρη».

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι θερινές γιορτές των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλανδρίου, με τους λιλιπούτειους πρωταγωνιστές να κλέβουν την παράσταση.

Τα παιδιά και οι παιδαγωγοί τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας απολαυστικό θέαμα.
Τραγούδια και χοροί συγκίνησαν τους γονείς και μάγεψαν όσους/ες παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις. Το κέφι, η χαρά και η δημιουργικότητα πρωταγωνίστησαν και η χρονιά κλείνει με χαμόγελα και ευχάριστες εντυπώσεις.

Τις ευχές του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου για καλό καλοκαίρι μετέφερε η αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Ιωάννα Αθανασάτου, η οποία συνεχάρη τους παιδαγωγούς, το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καθώς και τη δ/ντρια των Παιδικών Σταθμών Φ. Σούτη για το άψογο αποτέλεσμα.

«Καταβάλλουμε σταθερά, από το 2014, κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης να παρέχουν τις υπηρεσίες που αξίζουν στα παιδιά μας. Ο αριθμός των υποδομών διπλασιάστηκε, ανακαινίστηκαν πλήρως, ενώ δημιουργήθηκαν βρεφικά τμήματα εκ του μηδενός – μιας και είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2011. Μια ακόμα ανάσα στους γονείς έδωσε το γεγονός ότι το ηλιακό όριο εγγραφής βρεφών έπεσε από τους 18 μήνες στους 11.
Με την εφαρμογή της πλήρους απαλλαγής από τα τροφεία για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ και με μια σειρά από απαλλαγές για τους ασθενέστερους, παράλληλα με την καθιέρωση της αδιάβλητης διαδικασίας επιλογής βρεφών και νηπίων, η στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου προς τις οικογένειες με παιδιά στην πολλή ευαίσθητη αυτή ηλικία, είναι διαρκής», σημείωσε η κ. Αθανασάτου.

Τέλος, η αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής και η ειδική συνεργάτης του δημάρχου Βάλια Χριστούλη μοίρασαν καλοκαιρινά δωράκια, που έφεραν ενθουσιασμό και γλυκά χαμόγελα στα παιδικά προσωπάκια.

Προς το παρόν, η πόλη του Θερμαϊκού κόλπου είναι συχνά γνωστή μόνο σε όσους ενδιαφέρονται για τα ακίνητα, παρόλο που η αστική πόλη-λιμάνι είναι πλέον μια από τις ανερχόμενες αγορές ακινήτων στην Ευρώπη. «Η Θεσσαλονίκη είναι η παλλόμενη καρδιά της Ελλάδας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν τις δυνατότητές της. Περίπου το 15% των αγοραστών ακινήτων προέρχεται από το εξωτερικό και ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Όσο περισσότεροι τουρίστες έρχονται στη Θεσσαλονίκη, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αγοράσουν ακίνητα εκεί. Πολλοί εκπλήσσονται από τη ζωντανή ατμόσφαιρα της πόλης, τη μεγάλη ποικιλία ακινήτων και τις ελκυστικές τιμές,» αναφέρει ο Γιώργος Πετράς, Διευθύνων Σύμβουλος της Engel & Völkers Ελλάδος.

Οι τιμές των ακινήτων στο κέντρο της πόλης έχουν αυξηθεί κατά 20 τοις εκατό κατά μέσο όρο

Σε σύγκριση με την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα Αθήνα, η Θεσσαλονίκη είναι περισσότερο γνωστή για τη casual ταυτότητά της. Το μείγμα της πόλης με τη μοντέρνα, νεανική πολιτιστική σκηνή και την κληρονομιά αιώνων, σε συνδυασμό με τη θέση της ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, κάνει τη Θεσσαλονίκη μοναδική και προσελκύει όλο και μεγαλύτερη διεθνή προσοχή. Περίπου το 15 τοις εκατό των αγοραστών ακινήτων προέρχεται πλέον από το εξωτερικό, σε σύγκριση με το 4 τοις εκατό το 2018. Η πλειονότητα αυτών των πελατών προέρχεται από την περιοχή DACH (37,9 τοις εκατό), το Ισραήλ (7,3 τοις εκατό) και τις ΗΠΑ (6,4 τοις εκατό), οι οποίες επενδύουν ιδιαίτερα έντονα στην Ελλάδα από πέρυσι – λόγω της χαμηλής ισοτιμίας του ευρώ και της ισχύος του δολαρίου. Το ένα τέταρτο των συναλλαγών με το εξωτερικό στην Ελλάδα μπορεί να αποδοθεί μόνο σε Αμερικανούς πολίτες το 2022. Η σταθερά αυξανόμενη εισροή εθνικών και διεθνών κεφαλαίων, εν τω μεταξύ, τροφοδοτείται από τη σημασία της Θεσσαλονίκης ως το σημαντικότερο λιμάνι και κόμβος μεταφορών στην περιοχή των Βαλκανίων. Σύμφωνα με τη Statista, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ελλάδας αναμένεται να αυξηθεί σταθερά κατά συνολικά 37,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (+15,63%) την επόμενη πενταετία. Επιπλέον, οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, όπως η ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών χορήγησης αδειών εξωτερικού, τα φορολογικά κίνητρα και οι καλές συνθήκες χορήγησης χρυσής βίζας, έχουν αυξήσει σημαντικά την ελκυστικότητα της Ελλάδας.

Μια τάση που έχει θετικό αντίκτυπο στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης: «Η Θεσσαλονίκη είναι πιο επιθυμητή ως επενδυτική τοποθεσία από ποτέ: η πόλη βρίσκεται σε αισθητά ανοδική πορεία εδώ και αρκετά χρόνια και όλο και περισσότερα κεφάλαια δημιουργούνται και μεταφέρονται εδώ,» αποκαλύπτει ο Γιώργος Πετράς. Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται σήμερα σε περίπου 2.350 ευρώ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση περίπου 20% (πρώτο εξάμηνο 2022: 1.960 ευρώ). Οι γειτονιές του κέντρου, που περιβάλλουν την ιστορική καρδιά της πόλης, συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο επιθυμητών και ακριβών περιοχών κατοικίας της Θεσσαλονίκης. Οι περιοχές αυτές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους νέους αγοραστές, λόγω της άμεσης γειτνίασης με τα κύρια αξιοθέατα της πόλης, τα μπαρ, τα εστιατόρια και το μοναδικό μείγμα των αρχιτεκτονικών στυλ. Τα ανακαινισμένα διαμερίσματα που εκτείνονται από 50 έως 80 τετραγωνικά μέτρα ζωτικού χώρου είναι ιδιαίτερα δημοφιλή εδώ. Η αυξημένη ζήτηση από ομογενείς και νέους αγοραστές για ακίνητα στο κέντρο για βραχυχρόνια μίσθωση έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για ακίνητα προς πώληση ως επένδυση με υψηλές δυνατότητες απόδοσης. Ως αποτέλεσμα, η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο απευθείας στο κέντρο έχει αυξηθεί κατά περίπου 21% σε ετήσια βάση (πρώτο εξάμηνο 2023: 2.710 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο / πρώτο εξάμηνο 2022: 2.230 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο). Τα ακίνητα υψηλής ποιότητας μπορούν να προσφέρουν κορυφαίες τιμές έως και 10.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Πιο μακριά από το κέντρο, οι περιοχές Θέρμη-ΠανόραμαΚαλαμαριά και Θερμαϊκός στα νοτιοανατολικά της πόλης είναι επίσης περιζήτητες περιοχές κατοικίας, δημοφιλείς τόσο σε οικογένειες όσο και σε ταξιδιώτες, λόγω των νέων εμπορικών κέντρων, των καλών σχολείων και της εγγύτητας στο αεροδρόμιο. Οι μέσες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο εδώ κυμαίνονται μεταξύ 1.574 και 2.659 ευρώ. Οι ανώτατες ζητούμενες τιμές για σύγχρονες βίλες με θέα στη θάλασσα φτάνουν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Χαλκιδική – Νησιώτικη ατμόσφαιρα πολύ κοντά  στη μεγαλούπολη

Η Χαλκιδική, η οποία φημίζεται για τα τρία ακρωτήριά της με πάνω από 550 χιλιόμετρα ακτογραμμής, μεσογειακά δάση και χρυσές αμμώδεις παραλίες. Παρόλο που η περιοχή αποτελεί μια από τις κλασικές περιοχές διακοπών της χώρας, εξακολουθεί να είναι συγκριτικά λιγότερο πολυσύχναστη ως τοποθεσία για ακίνητα. «Η Χαλκιδική αποτελεί το απόλυτο ελληνικό hotspot αυτή την περίοδο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σε σύγκριση με άλλες δημοφιλείς τοποθεσίες, όπως η Μύκονος, η διαθεσιμότητα των ακινήτων εξακολουθεί να συμβαδίζει με το επίπεδο της ζήτησης», σημειώνει ο Γιώργος Πετράς και προσθέτει: «Με την ευκολότερη δανειοδότηση από τις ελληνικές τράπεζες προς τους ξένους αγοραστές, καταγράφουμε ισχυρή διεθνή ζήτηση, ειδικά για ακίνητα αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ».

Οι 3 κορυφαίες τοποθεσίες στη χερσόνησο είναι τα γραφικά χωριά ΠευκοχώριΧανιώτη και Νικήτη. Κορυφαίες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο άνω των 4.000 ευρώ καταβάλλονται για σύγχρονα διαμερίσματα. Οι βίλες ακριβώς δίπλα στη θάλασσα μπορούν να φτάσουν σε ζητούμενες τιμές έως και 5,5 εκατ. ευρώ. Περίπου το 30% των διεθνών πελατών εδώ προέρχονται από τη Βόρεια Ευρώπη, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για βίλες κατά μήκος της ακτής ή για δημοφιλή σημεία όπως η Νικήτη, όπου, εν τω μεταξύ, το 90 τοις εκατό των συναλλαγών γίνεται από ξένους υπηκόους.

Προοπτικές: δυναμική της αγοράς

Η Engel & Völkers Ελλάδος προβλέπει ότι η αγορά της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη κατά τους επόμενους έξι μήνες. Ειδικότερα, η αυξανόμενη αγοραστική δύναμη από το εξωτερικό θα αποτελέσει ζωτικό πυλώνα για την ανάπτυξη της πόλης-λιμάνι του Αιγαίου. «Η Θεσσαλονίκη είναι μια ακμάζουσα τοποθεσία για ασφαλείς επενδύσεις κεφαλαίου. Οι δυνατότητες για αύξηση της αξίας εξακολουθούν να είναι πολύ καλές σε σύγκριση με πολλές άλλες πόλεις, όπως και η διαθεσιμότητα των ακινήτων. Η ευημερούσα οικονομία υπόσχεται ανάπτυξη, με μια αυθεντική ποιότητα ζωής που προσελκύει ομογενείς από όλο τον κόσμο. Η Θεσσαλονίκη θα διαδραματίσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα έναν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή των ακινήτων», καταλήγει ο Γιώργος Πετράς.

Το υλικό εικόνων υψηλής ανάλυσης είναι διαθέσιμο για λήψη μέσω αυτού του link.

Φροντίστε να συμπεριλάβετε τις σημειώσεις πνευματικών δικαιωμάτων όταν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από τις εικόνες.

Captions: (Πηγή Εικόνας: Engel & Völkers Thessaloniki Market Center)

 

Sea view Maisonette in Thessaloniki East

Η Engel & Völkers Θεσσαλονίκης διαθέτει αυτή τη στιγμή αυτή τη μοναδική μεζονέτα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στην τιμή των 690.000 ευρώ. Το πανέμορφο ακίνητο βρίσκεται σε καταπληκτική τοποθεσία και προσφέρει πανοραμική θέα σε ολόκληρο τον κόλπο της Θεσσαλονίκης. Το διαμέρισμα έχει συνολική επιφάνεια 240 τετραγωνικών μέτρων, με τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ενιαίο χώρο καθιστικού με συρόμενη πόρτα πρόσβασης στη βεράντα που έχει θέα στους γύρω λόφους και το λιμάνι.

 

 

Secluded Paradise in Chalkidiki
Αυτό το ιδιωτικό καταφύγιο στην υπέροχη παραλιακή πόλη Παλιούρι της Χαλκιδικής βρίσκεται μέσα στη μαγευτική ομορφιά της φύσης. Το πολυτελές κτήμα προσφέρει ένα απαράμιλλο καταφύγιο για όσους αναζητούν μια πραγματική αίσθηση απόδρασης, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και το βουνό παντού. Με 820 τετραγωνικά μέτρα ζωτικών χώρων και βρίσκεται σε ένα εκτεταμένο οικόπεδο 4.090 τετραγωνικών μέτρων. Η Engel & Völkers διαθέτει αυτή τη στιγμή το ακίνητο στην τιμή των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνει εννέα υπνοδωμάτια, εννέα μπάνια, εντοιχισμένη κουζίνα, ενιαίο χώρο καθιστικού με μπαρ και βεράντα. Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του ακινήτου είναι η άμεση πρόσβαση στη γραφική ιδιωτική παραλία.

Οι εργασίες θα γίνονται νυχτερινές ώρες στην κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισού από το ύψος της οδού Αχαρνών προς Πειραιά

4753131
Από σήμερα το βράδυ, Τετάρτη 5 Ιουλίου, ξεκινούν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στη Λεωφόρο Κηφισού από την Περιφέρεια Αττικής.

 
Τα έργα θα πραγματοποιηθούν από την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών στα πλαίσια του έργου «Συντήρηση ‐ Βελτίωση οδοστρώματος, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης των οδικών αξόνων της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. & της Λ. Κηφισού και των προσβάσεων του, στα όρια αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής».

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 1 μηνός και θα πραγματοποιούνται κατά τις νυχτερινές ώρες στην κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισού από το ύψος της οδού Αχαρνών προς Πειραιά, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία. Σημειώνεται ότι η επιφάνεια που θα καλύψουν τα έργα αγγίζει τα 60.000 τ.μ. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί ένα μεγάλο τμήμα και έχει φωταγωγηθεί με Led φωτισμό όλος ο αυτοκινητόδρομος καθώς και οι ανισόπεδοι κόμβοι απο Δυρραχίου μέχρι Πέτρου Ράλλη.

 
Η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου γίνεται βάσει του βαθμό φθοράς των οδοστρωμάτων και το επόμενο χρονικό διάστημα ακολουθεί η βελτίωση του ασφαλτοτάπητα στη λεωφόρο Συγγρού, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και στην οδό Πειραιώς.

 
Στην σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρεια Αττικής ζητά την κατανόηση των οδηγών και συστήνει την ιδιαίτερη προσοχή τους στο να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων, ρυθμίζοντας την ταχύτητα του οχήματός τους με βάση τις επικρατούσες συνθήκες.