Επικοινωνία Εκτύπωση English

ΔΗΜ. ΚΑΡΑΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Σήμερα που είναι τα στελέχη της Χριστιανικής Δημοκρατίας;
 
30 Ιουνίου 2011 
 

Αγαπητέ Παναγιώτη Ανανιάδη,

Μια και με έχεις στον κατάλογο των παραληπτών των μηνυμάτων σου, στα οποία διαφαίνεται η αγωνία σου, αν και δεν έχεις απαντήσει στα καίρια σημεία που κατά το παρελθόν σου έχω γράψει, θα ήθελα να σου πως και για το σημερινό αγωνιώδες ερώτημα, που έθεσες: «Σήμερα που είναι τα στελέχη της Χριστιανικής Δημοκρατίας να ακολουθήσουν τα βήματα του αγνού αγωνιστή Νίκου Ψαρουδάκη και να ξεσηκώσουν το Λαό του Θεού στην Ειρηνική Επανάσταση της Αγάπης;».

1). Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι ιδέες, οι κοινωνικο-πολιτικές αντιλήψεις ήταν αυτές που κάνανε τον αδ. Ψαρουδάκη αγωνιστή και τον ακολουθήσαμε με ανιδιοτέλεια και χωρίς υπολογισμούς.

2). Στο αγωνιώδες ερώτημά σου «Σήμερα που βρίσκονται τα στελέχη...» θα σου απαντήσω πως βρίσκονται εκεί που τα σκορπίσατε μετά το Β' Συνέδριο της Χριστιανικής Δημοκρατίας, όταν  συμμαχήσατε οι νέοι τότε του Κινήματος με τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, Μ. Μηλιαράκη, Π. Γιωτόπουλο, Γ. Γραμματικάκη, Λ. Δρανδάκη, Γ. Αναγνωστόπουλο κ.ά, ενάντια στην τακτική του μέλους του Π.Γ., Δ. Καραμπερόπουλου, που υποστήριζε  την αυτοτελή κάθοδο στις εκλογές και πως θα είναι καταστροφή του Κινήματος οι συνεργασίες για την είσοδο μας στη Βουλή. Θέλατε τότε όλοι σας την απαλειφή του συγκεκριμένου άρθρου από το Καταστατικό του 1ου Συνεδρίου της Χ.Δ. στο οποίο αναγράφονταν πως μόνο η αυτοτελής κάθοδος στις εκλογές θα είναι η πολιτική πρακτική της Χ.Δ.

Ακολουθήσατε από πείσμα και χωρίς διορατικότητα την «τέχνη του εφικτού». Ιδού η κατάντια του τόσο δυναμικού κινήματος της Χ.Δ. Βέβαια τα βιβλία της «Επανάστασης της Αγάπης» και τα τόσα άλλα υπάρχουν, μόνο που δεν έχουν πολιτικό αντίκρυσμα.

Και το σημαντικό είναι Παναγιώτη πως δε έχετε αισθανθεί το λάθος για αλλαγή αυτής της νοοτροπίας, ώστε να διορθωθεί.

3). Οσον αφορά τις δραστηριότητες, όπως γράφεις του Παναγιώτη Μπούρδαλα στην Πάτρα, καλές είναι και αυτές , όπως και τόσες άλλες που ο καθένας κάνει. Μόνο πολιτική έκφραση, σύμφωνα με τους τωρινούς κανόνες δεν έχουμε.

Αυτά Παναγιώτη και για τελευταία φορά μια και μου φαίνεται πως δεν διαβάζεις τις απαντήσεις για να σε προβληματίσουν

Δημήτρης Καραμπερόπουλος

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

                                                                             30 Ιουνίου 2011

Απάντηση του Πάνου Ανανιάδη

Αδ. Δημήτρη,

Τα διαβάζω όλα... και ιδιαίτερα αυτά που είναι από αδελφούς, πρώην και νυν... αν και λαμβάνω κάθε μέρα περίπου 5000 μηνύματα.

Κάπου έχεις δίκιο... αλλά δεν συμφωνήσαμε όλοι με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ το 1985... απλά συρθήκαμε στη συνεργασία με κλάματα και δάκρυα... άνθρωποι είμαστε και ενεργοί πολίτες και λάθη κάνουμε. Σήμερα όμως τι κάνουμε; Η σημερινή χούντα πότε θα φύγει;

Φιλικά

Πάνος Ανανιάδης

---------------------------------------------------------------------------------

Σ' αυτά θα παρατηρούσα:

1). Τα λάθη δεν πρέπει να τα διορθώνουμε; ΄Εγινε κάτι τέτοιο; Δυστυχώς όχι. Γι' αυτό και η «κατάντια» της Χριστιανικής Δημοκρατίας.

2). Από ποιους συρθήκατε  με κλάματα και δάκρυα στις συνεργασίες; όπως γράφεις. Αν τόσο εύκολα «σέρνεστε» σε καίρια θέματα, πώς θέλετε να οδηγήσετα το λαό;

3). Το πότε θα φύγει η χούντα, εξαρτάται από το πότε θα κάνει την μεγάλη καταστροφή, όπως η χούντα της Επταετίας, που έφυγε όχι από την αντιδικτατορική πάλη, αλλά από την τραγωδία της Κύπρου.

Η τραγικότητα είναι ότι αυτήν την στιγμή, Παναγιώτη, δεν υπάρχει ο «λόγος», το πολιτικο-κοινωνικό κίνημα να δώσει μια καινούργια γραμμή πλεύσης. Το ξεδοντιάσατε, με την «τέχνη του εφικτού».

Δημήτρης


Created by  WebLines  2004