Επικοινωνία Εκτύπωση English

ΔΗΜ. ΚΑΡΑΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κωνσταντινούπολη: Η πόλη που με ακολουθεί. Στέλιος Αντωνιάδης
 
Κηφισιά, 22-5-2013
 

Αξιότιμο κ. Στέλιο Αντωνιάδη,
Ηρακλείτου 4,
Αθήνα 10673

Αγαπητέ Στέλιο,

Όπως και τηλεφωνικώς σου είπα, τέλειωσα προχθές το καλαίσθητο και καλογραμμένο βιβλίο σου, «Κωνσταντινούπολη: Η πόλη που με ακολουθεί», εκδόσεις Τσουκάτου, Αθήνα, Μάρτιος 2013, και σε ευχαριστώ, διότι μου έδωσες μια ευκαιρία ιδιαίτερα να μεταφερθώ εκεί, όπου λίγα χρόνια πριν είχα ασχοληθεί με την επανέκδοση της «Επιπεδογραφίας της Κωνσταντινουπόλεως» (Βιέννη 1796-Αθήνα 1998) του Ρήγα Βελεστινλή.

Το διάβασμά του βιβλίου σου ήταν ευχάριστο, με ροή και ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της συνέχειάς του, στοιχείο που δείχνει το καλό γράψιμό σου. Μαζί με το ξετύλιγμα των αναμνήσεών σου, αυτών που βίωσες στην Πόλη, μου έδωσες τη δυνατότητα να μαθαίνω και να συμμετέχω και εγώ κατά το διάβασμά του, κάτι που δείχνει τη δυναμική του κειμένου σου. Πολύ καλά έκανες και γράφεις για την οικογένειά σου, την προσφορά τους καθώς και για τους καθηγητές σου. ΄Ενδειξη ευγνωμοσύνης για ό,τι σου έδωσαν.

Επί πλέον εμπλουτίζεις το γραπτό σου με αρκετά ιστορικά στοιχεία, δείγμα της πολύπλευρης μελέτης και γνώσης σου. Κάνεις γνωστή στους αναγνώστες, που δεν ασχολήθηκαν με τα θλιβερά γεγονότα του 1955, την κινητήρια δύναμη (τους Άγγλους), των διώξεων τότε των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη. Επί πλέον αναδεικνύεις και την έρπουσα πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων της εποχής, που παραμένει στην ουσία, δυστυχώς, ίδια και απαράλλαχτη μέχρι σήμερα, εις βάρος των Ελλήνων.

Βοηθητικό είναι και το παράρτημα με την βιβλιογραφία, για εκείνους τους αναγνώστες που θα επιθυμούσαν να εντρυφήσουν περισσότερο στα της Κωνσταντινουπόλεως. Όπως επίσης και η πλούσια συλλογή με τις αντίστοιχες με το περιεχόμενο φωτογραφίες.

Με εκτίμηση
Δημήτριος Καραμπερόπουλος,
Παιδίατρος Διδάκτωρ Ιστορίας της Ιατρικής,
Πρόεδρος Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα


Created by  WebLines  2004