Επικοινωνία Εκτύπωση English

ΔΗΜ. ΚΑΡΑΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Για το βιβλίο του Ανδρέα Αργυρόπουλου
"Χριστιανοί και πολιτική δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας (1967-1974)"
 
 
15 Ιανουαρίου 2005 
 
Αξιότιμο

κ. Ανδρέα Αργυρόπουλο

Καββαθά 28

157 73 Ζωγράφου

 

Αγαπητέ Ανδρέα,

 

Μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία θα ήθελα και γραπτώς να σε συγχαρώ για το βιβλίο, που τιμητικά μου πρόσφερες, «Χριστιανοί και πολιτική δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας (1967-1974)», εκδ. Ψηφίδα, Αθήνα 2004, (σχ. 14Χ21, σσ. 154), το οποίο ήταν και η μεταπτυχιακή σου εργασία. Σε συγχαίρω ιδιαίτερα διότι διάλεξες να παρουσιάσεις τη δράση της «Χριστιανικής Δημοκρατίας», κάτι που είχε μείνει στο περιθώριο όχι μόνο από συγγραφείς, αλλά και από τους ίδιους τους ανθρώπους, που βρίσκονταν σ' αυτήν.

Το βιβλίο είναι καλογραμμένο, με στρωτή γλώσσα και με καλή διάταξη του υλικού. Τα στοιχεία που παρουσιάζεις είναι πολύ σημαντικά. Θα δώσουν στον αναγνώστη να αντιληφθεί τη σθεναρή αντιδικτατορική στάση του προέδρου Νίκου Ψαρουδάκη και των στελεχών του, που ήταν αποτέλεσμα των χριστιανικών πολιτικοκοινωνικών ιδεών.

Αγαπητέ Ανδρέα, θα πρότεινα να συνεχίσεις την επιστημονική διερεύνηση του «φαινομένου» του κινήματος της «Χριστιανικής Δημοκρατίας», εξετάζοντας όλες τις εποχές της και συσχετίζοντάς την με τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της εποχής της. Θα έλεγα να είσαι ο ιστορικός της. Και αυτό θα γίνει αν συνεχίσεις τη διερεύνηση και τη σχετική συγγραφή μελετών.

Καλό θα είναι κάποια μέρα να συζητήσουμε γι' όλα αυτά για να σου εκφράσω και τις δικές μου εμπειρίες και αντιλήψεις για την εξέλιξη και την κατάντια του ελπιδοφόρου τότε κινήματος, όπως θεωρούνταν για τις τόσο σημαντικές και στέρεες ιδεολογικές του βάσεις.

 

Με βαθιά εκτίμηση

 

Δρ. Δημήτριος Καραμπερόπουλος


Created by  WebLines  2004